Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Teloorgang Meavita wordt ontrafeld

De Amsterdamse Ondernemingskamer doet onderzoek naar het faillissement van het thuiszorgconcern Meavita, zo heeft de vakbond Abvakabo FNV woensdag bekendgemaakt. De bond had om dat onderzoek gevraagd. Volgens de vakbond is het megaconcern in 2009 ten onder gegaan aan wanbeleid.
Teloorgang Meavita wordt ontrafeld

Het bedrijf liet een miljoenenschuld achter. Abvakabo wil de betrokken bestuurders financieel aansprakelijk stellen. Een van hen is voormalig VVD-minister Loek Hermans, lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen.


Genoegdoening

De bond zegt met de rechtszaak gerechtigheid, rechtvaardigheid en genoegdoening voor de gedupeerde werknemers te zoeken. Bij Meavita werkten twintigduizend werknemers. De omzet bedroeg ongeveer een half miljard euro. Ongeveer honderdduizend cliënten waren bij de organisatie aangesloten.
Het is nog niet bekend hoe lang het onderzoek gaat duren.

Lees alles over Meavita in ons dossier >>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/ Valerie Kuypers

2 REACTIES

  1. Snap niet dat Meavita doorkon gaan onder een andere stichting.Wij uit Groningen deden dat ook ,maar het verschil is dat Den Haag al ons geld had afgepakt.Groningen zat goed in de financieen, Den Haag al niet tijdens de fusie.
    Wij werknemers hadden er voor gewaarschuwd ,maar toch fuseren.,Resultaat kruiwagens vol met geld ging van Groningen naar Den Haag volgens de vakbonden.
    Dus DEN HAAG Thuiszorg klep dicht over meningen etc en ga het geld terug betalen aan THUISZORG GRONINGEN.STELLETJE @#$%^&*

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.