Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tarieven West-Friese thuiszorg gaan fors omhoog

Gemeenten in West-Friesland gaan vanaf 2009 fors meer betalen voor thuiszorg. Het tarief voor een alfahulp was 14 euro per uur. Dat is inmiddels al opgetrokken naar 15,95 euro, maar het wordt straks 20 euro. Het tarief voor een hulp in vaste dienst stijgt van 22 naar 24 euro per uur, meldt het Noordhollands Dagblad.
Tarieven West-Friese thuiszorg gaan fors omhoog

Hoorn stapt helemaal af van het onderscheid tussen goedkope hulp en dure hulp. Alle thuiszorg in Hoorn kost de gemeente vanaf 2009 21,50 euro per uur. Dat blijkt uit een brief van B en W van Hoorn aan de Hoornse raad. Hoorn volgt straks een afzonderlijke aanbestedingsprocedure.

Tarieven
De regio speelt met de nieuwe tarieven in op een wetswijziging die per oktober 2009 ingaat. Vanaf dat moment worden zorgaanbieders verplicht alfahulpen in loondienst te nemen. Dit heeft automatisch gevolgen voor het goedkope tarief. Dat zal duurder worden. Het goedkope tarief is bedoeld voor eenvoudige hulp. Het dure tarief voor hulp in situaties waarin de hulpvrager de regie over het eigen huishouden kwijt is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.