Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TanteLouise-Vivensis draagt deel thuiszorg over aan TSN

Stichting tanteLouise-Vivensis draagt de huishoudelijke verzorging in westelijk Brabant op 23 maart 2009 over aan Thuiszorgservice Nederland (TSN). Volgens directeur Jef Pelgrims dreigde het onderdeel Wmo-zorg van tanteLouise-Vivensis failliet te gaan.
TanteLouise-Vivensis draagt deel thuiszorg over aan TSN

De huishoudelijke hulp voor de cliënten van tanteLouise-Vivensis is nu gegarandeerd, stelt TSN in een persbericht. De client krijgt vaste gekwalificeerde thuishulpen van TSN aangeboden en werknemers blijven in dienst tegen goede arbeidsvoorwaarden.

Aanbesteding
Het werkgebied van tanteLouise-Vivensis is West-Brabant. De stichting levert diensten op het gebied van thuiszorg, (begeleid) wonen, verzorging en verpleging en aanvullende dienstverlening. TanteLouise-Vivensis raakte in de problemen door de aanbesteding van de thuiszorg.

Anderhalve ton verlies
De instelling trekt nu z’n handen af van de huishoudelijke zorg in de Wmo, zoals die in Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen wordt geleverd. Maandelijks verloor de instelling dik anderhalve ton op deze zorgverlening. ‘We konden dat niet blijven volhouden’, aldus Jef Pelgrims in het BN De Stem. AWBZ-zorg blijft tanteLouise-Vivensis wel bieden.

Snelle groeier
TSN is onderdeel van de Asito Dienstengroep en geldt als een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Huishoudelijke verzorging als onderdeel van thuiszorg is de kernactiviteit van Thuiszorg Service Nederland.

Geen ontslagen
Eerder nam het bedrijf al de niet-lijfgebonden thuiszorgactiviteiten over van zorgorganisaties als Meavita, Valent en Evean. Tot nu toe werden gedwongen ontslagen van zorgverleners voorkomen en bleven de zorgcliënten verzekerd van thuiszorg. Asito Dienstengroep heeft zo’n 60.000 medewerkers bij diverse dochterondernemingen en 200 lokale vestigingen.

Links: BN De Stem, ‘We konden dit niet vol blijven houden’, Thuiszorg Service Nederland, Stichting tanteLouise-Vivensis

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: foto: Demonstratie Zorg geen Markt, april 2007

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.