Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tante Louise wil tweederde personeel ontslaan

Tante Louise Thuiszorg in Bergen op Zoom wil tweederde van het personeel ontslaan. In 2009 wil het bedrijf in afgeslankte vorm doorgaan met het aanbieden van huishoudelijke hulp.
Tante Louise wil tweederde personeel ontslaan

Dat staat in een brief van de werkgever die aan het personeel is gestuurd. Thuiszorgorganisatie Tante Louise vroeg een maand geleden aan het personeel om twintig procent van het salaris in te leveren om de werkplek te behouden. Uit een inventarisatie blijkt nu dat tweederde van de werknemers hier niet mee akkoord gaat.

Brief
De thuiszorgmedewerkers hebben een brief gestuurd naar directeur Jef Pelgrims van Tante Louise. Daarin verwijten zij de organisatie dat het erop lijkt alsof Tante Louise geen zin meer heeft in thuiszorg, zoals die wordt geleverd door de medewerkers.

Weigeren
De thuiszorgorganisatie verkeert in financiële problemen. De medewerkers kregen afgelopen zaterdag een brief waarin het ontslag wordt aangekondigd van de tweehonderd huishoudelijke hulpen die weigeren salaris in te leveren. Voor de honderd mensen die wel bereid zijn voor minder salaris te werken zegt directeur Pelgrims zijn uiterste best te willen doen om hun baan te garanderen. ‘Zij hebben de noodzaak van de maatregel onderkend’, stelt hij in het dagblad BN/De Stem.

Kostwinners
De medewerkers die de brief naar de directie hebben gestuurd ontkennen dat. Volgens hen zijn de mensen die hebben getekend kostwinners. ‘Ze kunnen niet anders. Vaak gaan die mensen meer uren werken om zo toch aan hun geld te komen’, stelt woordvoerder Jos van de Broek in het dagblad.

Nieuwe functie
Directeur Jef Pelgrims van tante Louise heeft eerder duidelijk gemaakt te streven naar behoud van werkgelegenheid. Het idee was dat alle medewerkers een nieuwe functie krijgen aangeboden. De functie van medewerker huishoudelijke verzorging zou komen te vervallen. Daar zou de functie huishoudelijke hulp voor terugkomen. Pelgrims in BN/De Stem: ‘Die taak is minder zwaar maar wel in overeenstemming met wat vanuit de WMO gevraagd wordt. Daar hoort dus een andere salarisschaal bij.’

Afgeslankt
In 2009 wil het bedrijf in afgeslankte vorm doorgaan met het aanbieden van huishoudelijke hulp.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.