Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Surseance voor onderdelen Meavita

Thuiszorgorganisatie Meavita heeft surseance van betaling aangevraagd voor onderdelen van Meavitagroep Den Haag en Thuiszorg Groningen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Volgens een woordvoerster is de surseance nodig om een doorstart te maken.
Surseance voor onderdelen Meavita

Uitgangspunt van de operatie is, volgens Meavita, steeds geweest dat de arbeidsrechten van het personeel na de doorstart onveranderd blijven. Volgens de woordvoerster hebben de zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid deze afspraken nog niet zwart op wit gezet.

Constructie
De zorg aan de cliënten van het concern komt door de reorganisatie niet in gevaar.
Vorige week werd bekend dat de thuiszorgpoot van Meavita in Groningen wordt voortgezet in een nieuwe organisatie. In Den Haag wordt gewerkt aan eenzelfde constructie.

Zorgen
Vakbond Abvakabo FNV en de SP zeggen zich grote zorgen te maken over de positie van het personeel in de nieuwe constructie. De vakbond voorziet dat de medewerkers alleen salarisgaranties zullen krijgen, maar er qua vakantiegeld en vakantiedagen bij in zullen schieten.

Voorschotten
Volgens Meavita is pas deze week duidelijk geworden dat surseance onafwendbaar was. Volgens de organisatie bleek dat de zorgverzekeraars de thuiszorginstellingen later wilden uitbetalen dan verwacht. Ze hadden gehoopt voorschotten te krijgen op de te leveren zorg, maar de zorgverzekeraars betalen pas achteraf.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.