Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor scholing welzijnswerker

Organisaties die hun welzijnswerkers en maatschappelijk dienstverleners willen scholen, kunnen ook in 2013 en 2014 een bijdrage ontvangen in de kosten. Via de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen Professionals W&MD kunnen zij bij arbeidsmarktorganisatie FCB tot 28 februari 2013 een aanvraag indienen om een subsidie van maximaal 40% van de kosten ontvangen. Het budget voor dit jaar is verruimd.
Subsidie voor scholing welzijnswerker
Foto: ANP-Photo/Robin Utrecht

Gezien de grote ontwikkeling in het sector en de flinke behoefte aan scholing, is het subsidiebudget voor 2013 ruimer, zo bericht FCB. Een bijdrage van 40% van de kosten is mogelijk, met een maximum van 300 euro per deelnemer en 30.000 euro per organisatie.

Aanvraag

Organisaties kunnen tot 28 februari 2013 een aanvraag indienen voor een bijdrage in de kosten. Daarvoor moeten zij een plan overleggen dat gericht is op het ontwikkelen van professionals. Dit kan ook samen met andere organisaties uit de branche W&MD en Jeugdzorg en Kinderopvang, aldus de organisatie.

Welzijn Nieuwe Stijl

De Stimuleringsregeling heeft als doel dat de professionals in het welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening op een goede manier invulling kunnen geven aan de bakens van Welzijn Nieuwe Stijl. In 2012 zijn meer dan 50 organisaties met hun  plan voor leren en ontwikkelen aan de slag gegaan. Soms samen met andere organisaties, waaronder jeugdzorg- en kinderopvangorganisaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.