Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stem nu op je favoriete Sociaal Werker van het Jaar!

Wie volgt Sjef van der Klein op en wordt Sociaal Werker van het Jaar 2019? Wordt het Esther de Bie, Norbert Wijnhofen of Samira Fdani? Van deze drie genomineerden zijn filmpjes gemaakt die hier te zien zijn. Wie is jouw favoriet? Van 20 februari tot 12 maart kun je dat laten weten door je stem uit te brengen op de poll.
Genomineerden Sociaal Werker van het Jaar 2019 bekend gemaakt
Foto: Sophie van Hogendorp

De stemmers op de poll bepalen met elkaar voor 25 procent wie de verkiezing wint. Daarnaast bepaalt de vakjury 50 procent van het eindresultaat. Op 13 maart tijdens het congres de Dag van de Sociaal Werker bepalen de bezoekers de laatste 25 procent van de totale uitslag, wordt bekend gemaakt wie de titel Sociaal Werker van het Jaar 2019 gaat dragen en dus het ambassadeurschap van Sjef van der Klein overneemt.

Wie zijn de drie genomineerden?

Esther de Bie is sociaal werker met als specialisatie ouderenwerk bij Ons Welzijn in Oss, locatie Veghel. De jury gaf bij de nominatie aan dat Esther het ‘collectiveren’ tot kunst heeft verheven. Dat leidt tot prachtige initiatieven, altijd gericht op het verbinden van mensen, vooral met en voor ouderen.

Samira Fdani is sociaal werker jeugdparticipatie en ouderbetrokkenheid bij Mooi Welzijn in Den Haag. De jury nomineerde haar omdat Samira op bijzondere wijze een brug heeft geslagen tussen kinderopvang en het brede sociaal werk in de buurt en wijk.

Norbert Wijnhofen is als sociaal werker actief bij Sterker sociaal werk in Nijmegen. Bijzonder is volgens de jury hoe Norbert op innovatieve wijze de verbinding maakt tussen GGZ, Wmo en de wijk en buurt met extra oog voor de kwetsbare groepen.

Verkiezing

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2019 is een initiatief van de gezamenlijke sociale partners Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg en Welzijn. Alle informatie over de verkiezing en eerdere sociaal werkers van het jaar vind je op www.sociaalwerkervanhetjaar.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.