Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Staatssecretaris spreekt pgb-verliezers toe

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten legt in een filmpje uit wat er in haar pgb-brief staat die donderdag is gestuurd aan de Tweede Kamer. Ze legt uit wat er gebeurt met mensen die per 2012 geen persoonsgebonden budget meer krijgen.
Staatssecretaris spreekt pgb-verliezers toe

‘Voor die mensen die bij het zorgkantoor komen op 1 januari 2012 en te horen zouden krijgen: wat u nodig hebt, hebben wij niet, maak ik mogelijk dat zij niet het geld op hun eigen rekening krijgen. Maar wel het geld van hun voormalig pgb bij het zorgkantoor krijgen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: CDAtv

1 REACTIE

  1. Ik snap er nu helemaal niets meer van. Mevr. zegt nu namelijk wat anders dan wat er in de brief staat waarover zij het heeft. Zie het volgende:”Momenteel heeft 90% van het totaal aantal mensen met een pgb een extramurale indicatie (circa 117.000 personen). Zij behouden tot 1 januari 2014 hun recht op een pgb, ook bij een eventuele herindicatie. Een deel van deze groep zal in de aanloop naar 2014 uitstromen. Cliënten die vanaf 1 januari 2013 voor het eerst begeleiding nodig hebben of voor deze functie worden geherindiceerd vallen vanaf dat moment niet meer onder de AWBZ. Zij kunnen, indien zij niet zelfredzaam zijn, een beroep doen op de gemeente in het kader van de Wmo.” Mevr. Veldhuizen heeft het in het filmpje over 2012 terwijl in de brief zij het over 2014 heeft. Zoals zij het dus schrijft hebben wij een PGB tot 1 jan 2014. Maar zoals zij in het filmpje zegt maar tot 1 januari 2012. Wie zaait er nu onrust?????
    Alleen voor nieuwe zorgvragen gaat het toch per 1 januari 2012 in?? Of is er nog een andere brief?????

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.