Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris ondertekent toch wet tegen verplicht aanbesteden

In een kort debat in de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laten weten dat zij de aangenomen initiatiefwet om te stoppen met de verplichte aanbesteding toch zal tekenen. Dat meldt de SP.
Staatssecretaris ondertekent toch wet tegen verplicht aanbesteden

Veldhuijzen had eerder gezegd te willen wachten op een advies van de Europese Commissie nadat de Eerste Kamer instemde met een wetswijziging waardoor gemeenten niet verplicht zijn om de marktwerking te regelen via de aanbesteding. Een Kamermeerderheid floot haar woensdag terug.

Contract
SP-Kamerlid Renske Leijten is blij dat de staatssecretaris de initiatiefwet nu gaat ondertekenen. De huishoudelijke hulp is een zorgfunctie. Gemeenten gaat er zelf over of zij marktwerking invoert of niet, dit moet niet van Europa, zo besliste de Eerste Kamer. Gemeenten zijn volgens Leijten vrij om de aanbesteding zelf in te vullen door een contract sluiten of een subsidierelatie aangaan.

Bron: SP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.