Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spotje kindermishandeling te schokkend

Na een klacht van een bezorgde vader uit Utrecht heeft de Reclame Code Commissie besloten dat een televisiereclame over kindermishandeling niet voor acht uur 's avonds mag worden uitgezonden. Een woordvoerster van de commissie heeft dit gezegd.
Spotje kindermishandeling te schokkend

In de reclame van Profit for the World’s Children is een vrouw te zien die op straat tegen een kind tekeergaat. Aan het einde van de boodschap is te horen: ‘Weet wat je moet doen als je kindermishandeling vermoedt.’

Schokkend
De man uit Utrecht diende een klacht in omdat zijn zoontje erg was geschrokken. Ook de Reclame Code Commissie is van mening dat het spotje te schokkend is voor kinderen. Wordt de boodschap toch voor dit tijdstip uitgezonden, dan is dit volgens de commissie in strijd met de goede smaak en/of het fatsoen.

Taboe
Profit for the World’s Children, in Nederland actief onder de naam No Kidding, liet weten de omroepen niet actief te verzoeken de tv-spot pas na 20 uur uit te zenden. ‘Deze commercial roept dagelijks reacties op en nodigt heel veel mensen uit, ook kinderen, om het taboe kindermishandeling bespreekbaar te maken in hun eigen omgeving. Het is van levensbelang dat No Kidding haar werk kan doen.

Bekijk hier de reclame

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/ Beeld: No Kidding reclamespot

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.