Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Spaanse verpleegkundigen vangen personeelstekort op

Bij zorginstelling Archipel in Eindhoven en omgeving gaan twaalf Spaanse verpleegkundigen aan de slag. Dat gebeurt omdat er in Nederland niet genoeg verpleegkundigen te vinden zijn, aldus Archipel.
Spaanse verpleegkundigen vangen personeelstekort op

Hoewel de werkloosheidscijfers in Nederland blijven stijgen, heeft Archipel, met vestigingen in Eindhoven, Best, Nuenen en Son en Breugel, grote moeite om aan voldoende verpleegkundigen te komen. Op twee vacatures zijn in een maand tijd slechts zeven reacties gekomen. Dit meldt een medewerker van Archipel aan Eindhovens Dagblad.

Werkloosheid
Om te voorkomen dat cliënten de dupe worden van de krapte op de arbeidsmarkt wordt personeel uit Spanje gehaald. In Spanje heerst grote werkeloosheid onder verpleegkundigen. De vacature in Spanje kreeg binnen een week dan ook 135 reacties. Het is de bedoeling dat de 12 Spaanse verpleegkundigen per 1 februari aan de slag gaan als verzorgende IG (niveau 3).

Cursus
Er is bewust voor Spanje gekozen omdat deze verpleegkundigen een opleiding hebben gehad die voldoet aan de Nederlandse eisen en wensen. De Spanjaarden krijgen in eigen land een intensieve cursus Nederlands van drie maanden. Bij hun aanstelling krijgen ze tijdelijke contracten, bij gebleken geschiktheid wordt dit na drie jaar omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Bron: Omroep Brabant/Eindhovens Dagblad/ANP-Photo/Roos Koole

3 REACTIES

 1. Tekorten op dit moment in de zorg?
  Veel ziekenhuizen hanteren op dit moment een vacaturestop. Verpleegkundigen werken met tijdelijke onaantrekkelijke kleine contracten.
  Ben benieuwd wat voor een werkgever dat Archipel is waardoor er zo einig reacties op een vacature komen. Dit is nl op zijn minst opmerkelijk te noemen.
  Laatst las ik een vacature bij een andere zorginstelling. Men zocht een nachthoofd, die een eigen afdeling zou krijgen en daarnaast eindverantwoordelijk zou zijn voor alle verplk zorg. Deze functionaris zou ingeschaald worden in FWG 40!!!!!!! Tja dan wordt het moeizaam werven.

 2. Lees alle reacties
 3. ja…en de Nederlandse verpleegkundigen komen die dan nog aan werk? een groot deel van de verpleegkundigen en IG verzorgenden krijgen een klein contract – met name in de Thuiszorg – en moeten zich vervolgens uit de naad werken door het niet geringe aantal overuren dat op hen afkomt. Maken ze hier bezwaar tegen dan kunnen ze oprotten. Hoezo tekorten? geef die mensen geen klein contract maar een contract op maat….opgelost is het leeuwendeel van de knelpunten
  Tis weer een typisch voorbeeld van Nederland op zun smalst!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.