Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP opent meldpunt bureaucratie in de zorg

De SP heeft een meldpunt geopend waar werkers in de zorg bureaucratie en onzinnige registratiedrift kunnen melden. Volgens minister Klink zijn de administratieve lasten in de zorg met 32 procent verminderd.
SP opent meldpunt bureaucratie in de zorg

‘Dat is onzin’, zegt SP-Kamerlid Renske Leijten. ‘Artsen, verpleegkundigen en verzorgenden krijgen steeds meer te maken met bureaucratie.’  Volgens Leijten levert de administratie rondom de diagnose-behandelcombinaties (DBC’s) bijvoorbeeld veel ergernis op. Daarnaast zijn veel thuiszorgmedewerkers boos dat zij van minuut tot minuut moeten registreren wat zij doen.

Voorbeelden
‘Dit alles gaat ten koste van de tijd die aan de zorg zelf kan worden besteed’, aldus Leijten. ‘De minister kan dus wel zeggen dat de bureaucratie in de zorg afneemt, maar de werkers in de zorg ervaren dat anders. Ik roep dan ook iedereen op om ons voorbeelden van idiote bureaucratie te melden.’

Het is hoog tijd dat er veel meer handen bijkomen in de ouderenzorg. Wat vindt u? Ga naar de pagina ‘Pro en Contra’ en geef uw mening >>

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: SP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.