Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sociale werkvoorziening doet thuishulp

Medewerkers van het Nijmeegse sociale werkvoorzieningsbedrijf Breed gaan een deel van de thuishulp in de gemeente Ubbergen doen. Thuiszorgorganisatie Verian heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Breed.
Sociale werkvoorziening doet thuishulp

Breed heeft vorig jaar een speciale opleiding tot zorghulp opgezet. De sociale werkvoorzieningsorganisatie stelt mensen met een lichamelijk verstandelijke of psychische beperking in staat te werken onder aangepaste omstandigheden. De werknemers van Breed worden alleen ingezet op nieuwe adressen waar huishoudelijke hulp nodig is. De nieuwe cliënten mogen zelf aangeven of ze een medewerker van Breed over de vloer willen.

Samenwerking
Thuiszorgorganisatie Verian, die thuiszorg levert in de regio Oost-Veluwe en in de regio’s Nijmegen en Amersfoort, heeft vorig jaar al de samenwerking met Breed opgezet. Tussen november en februari was ook al een groepje mensen van Breed in Ubbergen actief, omdat Verian te weinig personeel op de been kreeg voor huishoudelijke hulp. Op initiatief van de gemeente komt het nu tot een permanente samenwerking.

Opleiding
Breed heeft inmiddels negen medewerkers opgeleid tot ‘zorghulp niveau 1’. In juni wordt besloten of er nog nieuwe groepen een opleiding krijgen. De sociale werkvoorzieningsorganisatie wil de zorghulp in andere gemeenten aan het werk stellen.

Alfahulp
Vorig jaar heeft thuiszorgorgansatie Verian al in samenwerking met de gemeente Apeldoorn mensen met een WWB-uitkering als alfahulp ingezet.  Er was toen sprake van een groot tekort aan alfahulpen in de thuiszorg. Er zijn elf mensen met een WWB-uitkering gedurende een half jaar gedetacheerd bij de thuiszorgorganisatie Vérian. Binnen dat dienstverband werkten ze maximaal 24 uur per week en maken dan geen deel meer uit van het uitkeringsbestand.

Training
Voordat de nieuwe alfahulpen aan de slag gaan, krijgen ze in twee weken tijd een training in vakkundig huishoudelijk handelen. Na deze training ontvangt de deelnemer een certificaat. Na een succesvolle afsluiting van het halve jaar komen de kandidaten in dienst bij Vérian.

Artikel: Werkvoorziening Breed doet thuiszorg in Ubbergen, De Gelderlander

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: De Gelderlander/Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Mits er wordt voldaan aan een deugdelijke basistraining en voldoende mogelijkheden tot coaching in de daaropvolgende praktijksituaties is dit een voorbeeld voor veel andere organisaties.
    Het inspelen op een groeiende zorgbehoefte kan juist voor deze groep mensen een mogelijkheid tot door de maatschappij hoog gewaardeerde werkzaamheden bieden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.