Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensire: beschuldiging ‘meer van hetzelfde’

Thuiszorgorganisatie Sensire noemt de berichten over afspraken tussen de thuiszorgorganisatie en negen gemeenten uit de Achterhoek ‘meer van hetzelfde’. In een korte, schriftelijke reactie meldt de organisatie dat het verhaal destijds - vorige maand – ‘al uitgebreid door Abvakabo en SP in het kader van hun strijd tegen Sensire is verkondigd’.
Sensire: beschuldiging 'meer van hetzelfde'

‘In september beschuldigde vakbond Abvakabo FNV ons ook al van een schijnconstructie en een opzetje. Daar hebben we toen inhoudelijk op gereageerd door een bericht op de website’, zegt een woordvoerster van Sensire dinsdag. Schriftelijk wordt daar nu aan toegevoegd: ‘Sensire is niet meer betrokken bij welke opvolging van de thuishulp dan ook, behalve dat we in goed overleg met een nieuwe mogelijke aanbieder van thuishulp zullen proberen om de ‘koppels’ van klant en medewerker in stand te houden.’ De woordvoerster meldt dat Sensire niet verder op de berichten wil reageren dan via deze schriftelijke verklaring.

Deal met Sensire

Dinsdag kwam via de Volkskrant en het multimediale platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money naar buiten dat negen gemeenten uit de Achterhoek vorig jaar juni een deal sloten met Sensire. De gemeenten stemden in met een constructie waarmee de thuiszorgorganisatie al haar thuishulpen kon ontslaan en daarna voor minder geld weer kon aannemen.
De gemeente Oude IJsselstreek, die met naam en toenaam wordt genoemd in de aantijgingen, kon dinsdagochtend nog niet reageren op de mogelijk gemaakte afspraken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.