Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Seksuele handelingen in de zorg

Het klinkt bizar maar het gebeurt regelmatig; patiënten die verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg vragen om seksuele handelingen uit te voeren. Beroepsorganisatie NU'91 wil verplegend personeel door middel van een campagne er op wijzen dat dit onacceptabel is.
Seksuele handelingen in de zorg

Aanleiding voor de campagne is het verhaal van een 24-jarige stagiaire verpleegkunde die van een patiënt de vraag kreeg om hem seksueel te bevredigen. Haar collega’s gaven aan dat zij een dergelijk verzoek inwilligen omdat ze het zien als onderdeel van hun taak binnen de thuiszorg. In Netwerk vertelt de stagiaire uitgebreid over haar ervaringen.

Taboe-onderwerp
Seksuele behoeften van gehandicapte patiënten blijken in de zorg een lastig gespreksonderwerp te zijn. Werknemers weten niet wat ze ermee aan moeten en patienten ervaren het als een taboe-onderwerp.

In de reportage vertellen docenten hoe ze het onderwerp aan de orde stellen op opleidingen voor verzorgenden, en ze reageren op het pleidooi van NU’91 om concrete vragen om seksuele hulp strafbaar te stellen.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Netwerk

1 REACTIE

  1. Op dit moment volg ik een BBL opleiding verzorgende IG , in de klas zijn we naar aanleiding van dit artikel indiscussie gegaan, voor alle studenten was het duidelijk hier ga je een grens over,dit wil je voor jezelf niet .
    Hier in mee te gaan voelt voor ons als vreemdgaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.