Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schoonmakers helpen in de verzorging

Werknemers van schoonmaakbedrijf Gom gaan naast hun traditionele taak extra services bieden. Het is één van de initiatieven van de nieuwe business unit Gom Zorgsupport.
Schoonmakers helpen in de verzorging

Door Ephraïm Patty – Schoonmaakbedrijf GOM wil zijn marktpositie in de zorgsector versterken. Door beter in te gaan op specifieke behoeften in de zorg. Gom heeft nu al haar zorgobjecten ondergebracht bij Gom ZorgSupport.

Betrokken
Schoonmakers moeten zich betrokken voelen bij de zorgverlening en extra services kunnen bieden als dat nodig is, is de idee achter Gom Zorgsupport. Bijvoorbeeld door cliënten in de geestelijke gezondheidszorg te begeleiden bij het schoonhouden van hun eigen kamer. Of patiënten in ziekenhuizen te vervoeren of te zorgen voor een kopje thee voor bewoners van ouderenzorginstellingen.

Thuiszorg
Het is zeker niet de bedoeling om de huishoudelijke hulp van de thuiszorg te verdringen met de nieuwe businessunit, verzekert productmanager Peter de Visser. ‘Men moet het absoluut niet zien als goedkopere concurrentie. ZorgSupport richt zich niet op de thuiszorg, maar op schoonmaakwerk bij de genoemde zorginstellingen.’

Communicatie
‘We willen dat onze werknemers meer communiceren met patiënten zodat een betere beleving ontstaat en de medewerker in kan spelen op de wensen van de patiënt,’ zegt Peter de Visser van Gom Zorgsupport. Zo verbeter je de kwaliteitsbeleving van patiënten en ontlast je het verplegend personeel.’

Training
Gom heeft schoonmakers in verschillende zorgsectoren als ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en ouderenzorg. Daarom ontwikkelde het bedrijf voor elke sector een aparte training. ‘Een training duurt een dagdeel en is erg praktijkgericht. We laten bijvoorbeeld een medewerker in bed liggen terwijl een ander de schoonmaakwerkzaamheden eromheen verricht. Zo zien ze hoe een patiënt hun aanwezigheid beleeft.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.