Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerken doe je zo

Positieve gezondheid wordt steeds vaker als uitgangspunt genomen in het sociaal werk. En dat vraagt domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden. Want wil je de vitaliteit en gezondheid van wijkbewoners verbeteren, dan zullen verschillende domeinen met elkaar moeten samenwerken. De HAN onderzocht wijknetwerken en maakte aan de hand van succesfactoren en missers een toolbox voor samenwerken in de wijk.
vingerpoppetjes
Illustratie: AdobeStock
Premium

‘Zorg- en welzijnsprofessionals hebben steeds vaker de ambitie om de vitaliteit van een wijk te vergroten, en we zien ook meer en meer burgerinitiatieven die dezelfde ambitie hebben met een wijk. Voor die mensen is deze toolbox: professionals én actieve burgers, hoewel de taal voornamelijk professional georiënteerd is’, vertelt Miranda Laurant, lector bij het lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). De toolbox onderscheidt vier fases: verkennen, vormgeven, verdiepen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.