Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ruim 500 medewerkers thuiszorg Livio ontslagen

Ruim vijfhonderd medewerkers van thuiszorgorganisatie Livio hebben te horen gekregen dat zij ontslagen worden. De gedupeerde verzorgenden en thuishulpen zijn woedend.
Ruim 500 medewerkers thuiszorg Livio ontslagen

De 550 Verzorgenden en thuishulpen van Livio raken hun baan kwijt omdat de thuiszorgorgansatie niet voldoende werk heeft. De gemeenten in Noord-West Twente zijn met andere aanbieders in zee gegaan voor de uitvoering van de huishoudelijke verzorging.

Tarief 
De Twentse gemeenten willen maximaal negentien euro voor thuiszorg betalen. Livio is een van de thuiszorginstellingen die heeft aangegeven niet voor dit tarief te kunnen werken. De Carint Reggelandgroep kondigde vorige week om dezelfde reden ruim 300 gedwongen ontslagen aan.
 
Woedend
Volgens vakbond Abvakabo FNV zijn de medewerkers woedend op de Twentse gemeenten, die weigeren reële tarieven voor de thuiszorg te hanteren. Enkele honderden medewerkers van Livio togen donderdagmiddag naar het kantoor van Regio Twente om verhaal te halen bij één van de verantwoordelijke zorgwethouders, Ed Wallinga.

Sussen
Wallinga bestrijdt dat de Twentse gemeenten de laagste prijzen berekenen, aldus AbvaKAbo. ‘Hij suggereert dat het aan de zorgorganisaties ligt dat ze niet tegen de geboden prijs kunnen werken. Hij probeert de gemoederen te sussen door uit te leggen dat het werk blijft, maar dat de verzorgenden en thuishulpen niet allemaal bij dezelfde werkgever kunnen blijven.’

Meer uren werken
Abvakabobestuurder Jan Kramer stelt dat de thuiszorgorganisaties die wel voor het gemeentetarief gaan werken, zoals TSN Asito, dit doen om marktaandeel te veroveren in Twente. Volgens hem zullen de medewerkers hier uiteindelijk de dupe van worden omdat ze te maken krijgen met slechtere arbeidsvoorwaarden: meer uren werken tegen hetzelfde salaris.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Abvakabo FNV

2 REACTIES

  1. Grappig ik heb net een aanbesteding gegund gekregen voor HV1 22,50 en HV2 23,50 bij een grote gemeente aanpalend aan Overijssel.
    Gemeentes van Overijssel wat doen jullie met het overige geld.
    Prijsvechters leveren kwalitatief goed poetswerk, helaas de zorgdoorkijk die de medewerkers van de thuiszorg hebben raakt verloren.

  2. Lees alle reacties
  3. jippie marktwerking , o ja en hoe zit het met de cao en arbeids voorwaarde, gemeente -medewerkers willen ook tegen een goed salaris en een goede cao werken , thuishulpen en hulpen in de huishoudingen niet dan ?
    Of komen er daar ook schoonmaakorganisatie’s het werk over nemen ? en weten de hulpen dadelijk nog hoe te handelen met besmettings gevaar en andere omstandig heden !Dit moeten we NIET willen .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.