Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regio Amsterdam voert RAAK-aanpak kindermishandeling in

Amsterdam en vijf omringende gemeenten gaan de zogeheten RAAK-aanpak invoeren. Bij de RAAK-methode gaat het er onder meer om kindermishandeling snel te signaleren.
Regio Amsterdam voert RAAK-aanpak kindermishandeling in

Bij de RAAK-aanpak moeten huisartsen, leraren of coaches van sportclubs helpen. Zij krijgen trainingen om te herkennen wanneer jongens of meisjes worden geslagen. Een ander kenmerk van de aanpak is het bieden van opvoedondersteuning aan ouders.

Proef

In het Amsterdamse stadsdeel Noord liep van 2003 tot 2006 een succesvolle proef met de werkwijze. Ook in drie andere plaatsen in Nederland is dat het geval. Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil de methode dan ook binnen enkele jaren in het hele land invoeren.

Invoering
Naast de hoofdstad gaan ook Amstelveen, Ouderamstel, Diemen, Aalsmeer en Uithoorn de aanpak invoeren.

RAAK
RAAK staat voor Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling. Deze groep ontwikkelde de methode. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jaarlijks meer dan 100.000 kinderen het slachtoffer zijn van mishandeling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.