Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reeks hoorzittingen Tweede Kamer over Meavita

De Tweede Kamer houdt dit voorjaar een serie hoorzittingen over de teloorgang van Meavita. Op initiatief van PvdA en VVD wil de Kamer lessen trekken uit de ondergang van deze zorginstelling. Dat hebben de twee partijen donderdag laten weten.
Reeks hoorzittingen Tweede Kamer over Meavita

Fusieconcern Meavita viel de afgelopen weken uiteen nadat het in grote geldnood was gekomen. Onderdelen in Groningen en Den Haag kwamen na een faillissement in andere handen; andere delen gingen al eerder op eigen houtje verder of werden overgenomen.

Lessen
Volgens VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg moeten de hoorzittingen duidelijk maken welke veranderingen in de AWBZ van invloed zijn geweest op de gang van zaken bij Meavita en moet de situatie bij de instelling zelf aan de orde komen. De laatste tijd zijn meer zorginstellingen in de problemen gekomen, zoals Philadelphia en de IJsselmeerziekenhuizen, maar Van Miltenburg vindt Meavita bij uitstek een goed geval om lessen uit te trekken. Deze instelling bood vele vormen van zorg, van verzorgingshuizen tot thuiszorg en maatschappelijk werk.

Parlementair onderzoek
Voor PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert staat de zaak van Meavita niet op zich. In haar ogen kan er niet meer van incidenten gesproken worden. Bestuurders, politici, klanten en medewerkers komen wat haar betreft aan het woord over de vraag hoe het fout kon gaan bij deze instelling.

Voor een parlementair onderzoek naar veranderingen in de thuiszorg vindt zij het nu nog te vroeg. Van Miltenburg pleitte eerder nog wel voor een parlementair onderzoek naar de manier waarop beslissingen die de Kamer heeft goedgekeurd, Meavita in de problemen hebben gebracht.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.