Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rapport IGZ: Gehandicaptenzorg verbeterd

Patiënten met een verstandelijke beperking krijgen betere verzorging. Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport dat vandaag is verschenen.
Rapport IGZ: Gehandicaptenzorg verbeterd

De inspectie heeft in het verleden ernstige kritiek gehad op de instellingen voor gehandicaptenzorg. Het schortte bijvoorbeeld aan deskundigheid bij het personeel, het stellen van diagnoses bij de cliënten en het signaleren van problemen. Volgens de inspectie is het nieuwe rapport niet representatief voor de hele sector, maar de controle-instantie heeft toch vertrouwen in het vermogen van de sector om zich te verbeteren.
   
Beleid
De verbeteringen zijn vooral te zien op beleidsniveau. Het is de bedoeling dat ook de bewoners van de instellingen gaan merken dat de koers van de tehuizen is veranderd. De IGZ maakt zich nog met name zorgen over de maatregelen die sommige tehuizen nemen om lastige bewoners vast te binden, of op andere manier rustig te krijgen.
  
Controles
De controles zullen doorgaan, stelt de instantie. Als de zwakke presteerders zich niet verbeteren, kunnen ze desnoods extra worden gecontroleerd.
   
VGN
De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is blij met de conclusies uit het rapport. De VGN ziet de goede resultaten als een logisch gevolg van de inspanningen die geleverd zijn door de betrokken aanbieders van gehandicaptenzorg.
  
Link: Rapport ‘Verbeterkracht gehandicaptenzorg in beeld’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief.
Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.