Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radicaal Jong. Welzijnswerk en radicalisering.

MOVISIE en Zorg + Welzijn organiseren een praktisch en interactief congres voor iedereen die te maken heeft met het fenomeen radicalisering. Op basis van meerjarige ervaring met zowel rechtsradicalisering als moslimradicalisering bieden we u praktisch toepasbare kennis in een overzichtelijk theoretisch kader. Want wat doet u als u merkt dat iemand radicaliseert?
Radicaal Jong. Welzijnswerk en radicalisering.

Radicalisering en polarisatie nemen nog altijd zulke vormen aan dat minister ter Horst vorig jaar 28 miljoen ter beschikking stelde voor de aanpak ervan. Op basis van meerjarige ervaring met zowel moslimradicalisering als rechtsradicalisering bieden we u praktisch toepasbare kennis in een overzichtelijk theoretisch kader.

Het ochtenddeel bestaat uit vier inleidingen, met als keynotespeaker Tariq Ramadan, Anton van Wijk, Marco Zannoni en Mellouki Cadat. ’s Middags volgen twee series met zes interactieve workshops, twee rondes met zogeheten ‘speed dates’ waarbij u alle workshopgevers direct kunt aanspreken. Tenslotte een slotdebat waarin u samen met diverse sprekers conclusies voor de toekomst kunt trekken. Dagvoorzitter is Kustaw Bessems, politiek redacteur van dagblad De Pers, gespecialiseerd in integratie, islam, radicalisering en inlichtingendiensten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.