Leer van extremisten’

Ook sociaal werkers zijn bang voor radicalisering. Maar om jongeren weerbaarder te maken, moeten ze door die angst heen, zegt pedagoog en onderzoeker Stijn Sieckelinck. In zijn boek 'Reradicaliseren. Ronselen voor een betere wereld' pleit Sieckelinck voor een sociale strategie tegen extremisme.
Foto: Stock

‘Van extremisten kunnen we leren dat jongeren met idealen aan de slag willen. Die mogelijkheid krijgen ze te weinig. Als iemand die moslim is begint over discriminatie of teksten in de Koran, geven veel sociaal werkers de hete aardappel liever door aan een collega. De benadering van jongeren met radicale idealen kan echt beter. Professionals in het veld zien hen vaak als slachtoffer. Dat gebeurt met de beste bedoelingen, maar het is beter jongeren de kans te geven belangrijk te zijn. Dat is wat extremisten ook doen, of ze nu jihadistisch, extreemlinks of extreemrechts zijn. Daarom lukt het hen jongeren

0
91

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder