Leer van extremisten’

Ook sociaal werkers zijn bang voor radicalisering. Maar om jongeren weerbaarder te maken, moeten ze door die angst heen, zegt pedagoog en onderzoeker Stijn Sieckelinck. In zijn boek 'Reradicaliseren. Ronselen voor een betere wereld' pleit Sieckelinck voor een sociale strategie tegen extremisme.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Stock

‘Van extremisten kunnen we leren dat jongeren met idealen aan de slag willen. Die mogelijkheid krijgen ze te weinig. Als iemand die moslim is begint over discriminatie of teksten in de Koran, geven veel sociaal werkers de hete aardappel liever door aan een collega. De benadering van jongeren met radicale idealen kan echt beter. Professionals in het veld zien hen vaak als slachtoffer. Dat gebeurt met de beste bedoelingen, maar het is beter jongeren de kans te geven belangrijk te zijn. Dat is wat extremisten ook doen, of ze nu jihadistisch, extreemlinks of extreemrechts zijn. Daarom lukt het hen jongeren

0
109

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.