Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Quotum arbeidsgehandicapten van de baan

De werkgevers krijgen in het voorlopige sociaal akkoord nog geen quotum opgelegd voor het aantal jonggehandicapten en werkers uit de sociale werkplaatsen die zij in dienst moeten gaan nemen. Dat meldt de Volkskrant naar aanleiding van de onderhandelingen over het sociaal akkoord.
Quotum arbeidsgehandicapten van de baan
Foto: ANP/Roos Koole

De onderhandelingen zijn in een beslissende fase beland nu de werkgevers en de vakbeweging het eens lijken te worden over de maximale duur van de uitkering bij werkloosheid. Verschillende bronnen hebben dit bevestigd aan de krant.

Boete
Het kabinet wilde bedrijven verplichten arbeidsgehandicapten aan te nemen tot een aandeel van 5 procent van het totaal aantal werknemers. Als dat niet zou lukken, dan staat de werkgevers een boete te wachten. Dat quotum is voorlopig van de baan. Het kabinte gaat nu akkoord met een ‘vrijwillig quotum’, aldus de krant.

Gehandicapten
Een aantal werkgevers liet eerder al weten zich zorgen te maken over de haalbaarheid van dat quotum. Een van de argumenten was dat organisaties niet weten hoeveel gehandicapten zij nu al in dienst hebben. Privacywetten verbieden het namelijk om werknemers te registreren op basis van hun handicap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.