Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychisch kwetsbaar en toch aan het werk; het gebeurt nog te weinig

Bijna vijftig procent van de arbeidsongeschikten in Nederland is gediagnosticeerd met een psychische aandoening (UWV, 2015). Maar iemand die psychisch kwetsbaar is, kan wel degelijk een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Sterker nog: werk kan bijdragen aan positief herstel. Hoe verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt voor deze doelgroep? Gemeenten in de regio’s Rijk van Nijmegen en Haaglanden gingen op onderzoek uit.
Arbeid enpsychische kwetsbaarheid
Foto: SVLuma/Fotolia
Premium

De lage arbeidsparticipatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid is een gemiste kans, zegt Ard van Oosten, projectleider van het onderzoek ‘Hoe zou jij geholpen zijn?’. ‘Werk is een essentieel onderdeel van onze samenleving. Autonomie, zingeving, gezien en gerespecteerd worden, verbinding met andere mensen… Het is allemaal gekoppeld aan werk. En dat zijn nu juist zaken die mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen helpen in hun herstel.’

Veranderen van

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.