Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schiphol Social Work helpt reizende zorgmijders

Schiphol Social Work bestaat sinds 2015. Op de luchthaven komen maandelijks zo’n tweehonderd mensen terecht die hulp nodig hebben van sociaal werkers. De meesten van hen worden redelijk snel bij de juiste plek voor hulp ondergebracht, maar een tiental valt tussen wal en schip. Speciaal voor die groep is een verwarde personen project opgezet dat voorbij de gemeentegrenzen gaat.
Foto: ANP

‘We ontdekten dat er een paar mensen waren die met enige regelmaat op Schiphol verbleven, zich schijnbaar net staande hielden, maar bij nadere beschouwing ernstige gezondheids- en welzijnsproblemen hadden en bij wie het niet lukte hulp aan te bieden’, vertelt Simon van Bockel, projectleider Schiphol Social Work (SSW). Het gaat om een groep die al jaren op straat leeft, in verschillende gemeenten verkeert, psychiatrische problematiek lijkt te hebben zonder een diagnose en nooit echt gevaarlijk,

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.