Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychiater moet stoppen van inspectie

Psychotherapeut Sinan Gülsaçan moet met onmiddellijke ingang stoppen met zijn werkzaamheden als arts, psychiater en therapeut. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hem bevolen, liet de IGZ vrijdag weten.
Psychiater moet stoppen van inspectie

De inspectie zegt aanleiding te hebben om te twijfelen aan de kwaliteit van zijn zorgverlening. De man zou niet hebben meegewerkt aan een inspectieonderzoek, waarop de IGZ hem donderdag heeft bevolen te stoppen met zijn werkzaamheden.

Fraude

Het Openbaar Ministerie verdenkt Gülsaçan en een collega-psychiater van grootscheepse fraude. Samen met twee handlangers zouden de twee artsen voor mogelijk 1600 ‘patiënten’ onterecht een uitkering of persoonsgebonden budget (pgb) hebben aangevraagd en gekregen. De fraude zou enkele tientallen miljoenen euro’s bedragen.

Dwangsom

Twee keer verscheen Gülsaçan niet op afspraken die de IGZ had gemaakt om over de verdenking te praten. Mocht de man toch aan het werk gaan, dan wacht hem een dwangsom.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.