Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proteion houdt professional uit buurtbemiddeling

Proteion Welzijn heeft de aanbesteding voor buurtbemiddeling in Midden-Limburg gewonnen. De gemeenten Roermond, Weert, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw en Roerdalen kiezen voor voortzetting van de samenwerking. Proteion zet informele zorg en dienstverlening in, zonder tussenkomst van professionals.
Proteion houdt professional uit buurtbemiddeling

Het buurtbemiddelingsproject van Proteion is volgens de welzijnsorganisatie ‘hét voorbeeld van hoe problemen in de buurt kunnen worden opgelost, zonder directe inzet van professionals. De mensen doen het zelf, waar nodig met ondersteuning van een vrijwilliger.’ Directeur Raoul Bakkes van Proteion Welzijn noemt dit ‘De eigen kracht van burgers in het kwadraat.’ Volgens de welzijnsorganisatie maakt het winnen van de aanbesteding bij de zes gemeenten het nu mogelijk om vanaf 2015 de methode ‘verder te optimaliseren en innovaties bij Buurtbemiddeling door te voeren’.

Vrijwilligers

Proteion zegt de komende jaren adequate buurtbemiddeling tegen lagere kosten te kunnen bieden. ‘Hierbij blijft de kwaliteit van de dienstverlening uiteraard gehandhaafd. Een verlaging van de kosten is mede mogelijk door eerdere investeringen in vrijwilligers en in de methodiek, die zich nu terugbetaalt. Er wordt creatiever en meer met vrijwilligers gewerkt.’

Leefbaarheid

De coördinatoren van Proteion Buurtbemiddeling zijn tevreden: ‘We kregen positieve reacties van verschillende doorverwijzers, zoals de wijkagent en de woningcorporatie’, aldus Claire van Bekkum. Proteion helpt met Buurtbemiddeling de inwoners om met conflicten op te lossen en te voorkomen en zo de leefbaarheid te vergroten.

Zorg + Welzijn is veranderd! Heb je het al eens gelezen? Blader hier een van onze nieuwe nummers door >>
En we hebben een mooi aanbod voor je: nu meer dan 40% korting op een abonnement >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.