Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Praten over de aanpak van kindermishandeling: hoe doe je dat?

Hoe belangrijk de conclusies en aanbevelingen van onderzoeken ook mogen zijn, ze belanden toch vaak op de plank, zonder dat er iets mee gedaan wordt. Hartstikke zonde, vindt Augeo. De stichting wil dat dan ook voorkomen bij een recent onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, over huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarom werd er een gesprekshandleiding ontwikkeld, waarmee professionals en beleidsmakers gestructureerd met de aanbevelingen van het onderzoek aan de slag kunnen.
Aanpak van kindermishandeling
Foto: Anaumenko/stock.adobe.com
Premium

Augeo heeft de missie dat kinderen opgroeien zonder geweld en zet zich daar op allerlei manieren voor in. Van een digitale academie en een magazine over het onderwerp tot onderzoek en advies. Recentelijk trad de stichting op als medefinancier van een onderzoek van Verwey-Jonker Instituut, genaamd ‘Kwestie van lange adem: kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?’ Daarnaast besprak Augeo de resultaten met de regio’s die meewerkten.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.