Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel: zorg kan een stuk efficiënter

Een ruime meerderheid van het zorgpersoneel denkt dat met een efficiëntere organisatie meer bespaard kan worden dan door te bezuinigen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 800 werkenden in de zorg door de Volkskrant.
Personeel: zorg kan een stuk efficiënter

Zorgverleners kunnen beter samenwerken, vinden negen van de tien ondervraagden. Bovendien kan er bezuinigd worden op het management, zo vindt 78 procent. ‘Minder bureaucratie, minder regels, minder lijsten invullen, zodat mensen daadwerkelijk op de werkvloer met de cliënt hun werk kunnen doen’, zo meldt het dagblad.

Andere oplossingen
Bijna alle ondervraagden maken zich zorgen over de bezuinigingen: 96 procent. Tegelijk zegt driekwart van hen te begrijpen dat de uitgaven in de zorg te hoog zijn. De zorgwerkers zien ook andere oplossingen. 84 procent van hen denkt dat er meer geïnvesteerd zou moeten worden in de innovatie van de zorg. Uiteindelijk zal dit veel besparen, denken ze. Ook zou het kabinet vol moeten inzetten op preventie, zodat mensen gezond blijven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: de Volkskrant/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.