Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenstop Sensire en Thuiszorg Groningen opgeheven

Zorgaanbieders Thuiszorg Groningen en Sensire krijgen extra geld om aan de sterk gestegen zorgvraag in de regio’s te kunnen voldoen. De partijen zijn dit overeengekomen met Zorgkantoor Menzis. Het betekent dat de sinds de zomer ingestelde patiëntenstop van de baan is.
Patiëntenstop Sensire en Thuiszorg Groningen opgeheven

De gemaakte afspraak geldt voor 2008. De levering van zorg over 2009 wordt door zorgkantoor Menzis aan de hand van een aanbesteding gedaan. Dit wordt binnenkort in gang gezet.

Achtergrond

Thuiszorg Groningen en Sensire kondigden deze zomer een zorgstop af, omdat veel klanten bij hen om zorg vroegen. Door deze sterke stijging in de zorgvraag werd veel zorg boven de gemaakte productieafspraken geleverd.
Menzis tekende hier bezwaar tegen aan.

Rechter
Op verzoek van de rechter hebben partijen gezocht naar een oplossing. Die is nu gevonden. Bestaande klanten kunnen, ook bij een gewijzigde indicatie, zorg blijven ontvangen. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden en worden volgens de bestaande afspraken met Menzis bij Thuiszorg Groningen, Sensire of door een andere zorgaanbieder in de betreffende regio geholpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.