Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Partijen profileren zich met roze politiek

Op de website www.gayvote.nl hebben sinds 25 januari al meer dan 100 gemeenteraadsfracties hun standpunten over ‘roze’ politiek geplaatst. De meeste inzendingen zijn afkomstig van de PvdA, op de voet gevolgd door GroenLinks en D66. Vooral fracties uit Amsterdam, Zwolle, Tilburg, Enschede en Den Haag laten van zich horen.
Partijen profileren zich met roze politiek

Op www.gayvote.nl kunnen kiezers in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart lezen hoe (deel)gemeenteraadsfracties denken over onderwerpen die voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders van belang zijn. De website biedt politieke partijen de mogelijkheid om hun ‘roze’ standpunten laagdrempelig voor het voetlicht te brengen.
 
Luxe
Homobeleid bij gemeenten is een behoorlijke luxe. Zo stelde Juul van Hoof, adviseur homo-emancipatie, eerder in een interview met Zorg + Welzijn. ‘Gemeenten voeren geen tot nauwelijks beleid voor homo’s en lesbo’s. Dat heeft niet altijd de grootste prioriteit, omdat veel gemeenten te maken hebben met veel andere soorten problematiek. Begrijpelijk, maar ik vind toch dat iedere gemeente voor al haar burgers moet zorgen’, aldus Van Hoof.

De website is een initiatief van COC Nederland in samenwerking met MOVISIE. De site werd op 25 januari geopend door minister Plasterk (homo-emancipatie).

Lees ook: ‘Homo’s? Die hebben we hier niet’

Bron: MOVISIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.