Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe jij gesprekken over opvoeden in de wijk op gang kunt brengen

Een gesprek voeren met alleen woorden kan moeilijk zijn. Zeker als het gaat over de opvoeding. En al helemáál als je te maken hebt met een taalbarrière. Sociaal werkers kunnen hierbij wel een handvat gebruiken. Daarom ontwikkelde onderzoeker Sanne Rumping samen met ouders en jeugdwerkers een visuele tool.
Sanne Rumping: ‘Het aangaan van een open gesprek, zonder oordelen en vanuit verschillende perspectieven, kan zorgen voor verdieping’.

Het gebeurt in de speeltuin of op het schoolplein. Een moeder zit op haar telefoon terwijl haar kind om aandacht schreeuwt. Bij de schommels wordt een ander kind getreiterd. Ouders of andere volwassenen in de buurt durven er misschien niets van te zeggen, want zij weten inmiddels wat er dan gebeurt: de boel ontploft. Wát zeg je daar over mijn kind?! Een goede, onderlinge relatie tussen ouders ontbreekt en de opvoedstijlen kunnen dan enorm botsen.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.