Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouderen: reken eigen bijdrage AWBZ na’

Ouderenbond ANBO roept ouderen op om de beschikking die ze deze week hebben gekregen over de eigen bijdrage in de AWBZ, goed na te rekenen. De bond heeft namelijk het vermoeden dat uitvoeringsinstantie CAK, die de hoogte van de eigen bijdrage berekent, fouten heeft gemaakt.
'Ouderen: reken eigen bijdrage AWBZ na'
Foto: ANP

‘We hebben al een melding van iemand die het zelf had nagerekend en die ontdekt had dat het niet klopte. Wij hebben het ook nog eens bekeken en hij moest inderdaad ongeveer 200 euro te veel betalen per maand’, zei een woordvoerster van ANBO vrijdag. ‘Als er één fout is gemaakt, zijn er meer’, voegde ze eraan toe.

Bezwaar indienen
Daarnaast zijn er bij de bond veel meldingen binnengekomen van mensen die zo veel meer per maand moeten gaan betalen, dat de bond er twijfels over heeft. ‘Dat kan niet kloppen’, denkt de woordvoerster. ANBO gaat daarom een aantal beschikkingen die hij van ouderen heeft gekregen zelf nog eens narekenen. De bond adviseert ouderen om bij twijfel over de juistheid sowieso bezwaar in te dienen.

Meldpunt
ANBO heeft donderdag een meldpunt geopend over de eigen bijdrage die ouderen betalen als ze bijvoorbeeld in een bejaardenhuis wonen. Mensen betaalden tot eind vorig jaar 4 procent vermogensinkomensheffing. Dat is 12 procent geworden. Volgens de bond staat de telefoon roodgloeiend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.