Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen boos over nieuwe ingrepen kabinet

Ouderen zijn bezorgd en maken zich boos over de ingrepen van het nieuwe kabinet. Dat stelt de OuderenOmbudsman Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds. Hij zegt dat er voortdurend wordt gebeld door ouderen die zeggen hard getroffen te worden door de kabinetsplannen van VVD en PvdA.
Ouderen boos over nieuwe ingrepen kabinet

‘Ouderen met een AOW en een klein pensioen gaan er bijna 6 procent op achteruit en mensen met een ruimer pensioen nog veel meer. Daarnaast wordt er flink gesnoeid in de thuiszorg en de dagbesteding, terwijl ouderen ook veel minder snel in aanmerking komen voor een verpleeghuis’, vat Romme de bekritiseerde plannen samen.

Thuiszorg
Hij vindt de bezuinigingen op onder meer de thuiszorg en huishoudelijke hulp kortzichtig en niet stroken met het overheidsbeleid, omdat juist wordt verlangd dat ouderen langer thuis blijven wonen. ‘Ouderen in verzorgingshuizen zijn duurder. Daarnaast worden gemeenten zelf verantwoordelijk voor een deel van de zorg, maar hebben ze daar onvoldoende budget, kennis en ervaring voor. Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat dit fout gaat’, zegt de OuderenOmbudsman.

Administratie
Hij vindt dat er nog efficiënter kan worden gewerkt als het verzorgend personeel minder met administratieve zaken bezig is. ‘Dat is een veel betere manier van effectief bezuinigen’, benadrukt Romme. Het Nationaal Ouderenfonds richtte drie maanden geleden de Ombudsman voor ouderen op om ze te adviseren en door te verwijzen naar de goede instanties om daar zonodig aan de bel te trekken.

Bron: ANP/ ANP Photo, Marco de Swart

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.