Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oude rotten en nieuw talent in beeld bij Kleurrijk Welzijn

De allereerste landelijke tentoonstelling over welzijnswerk gaat donderdag 2 oktober in Zwolle van start. De serie van zestien portretten met geluidsfragmenten laat zien dat welzijnswerk een positieve bijdrage levert aan de leefbaarheid en sociale cohesie in Nederland.
Oude rotten en nieuw talent in beeld bij Kleurrijk Welzijn

De tentoonstelling ‘Kleurrijk Welzijn’ belicht welzijnswerkers van nu en de impact van hun werk in multiculturele buurten. De oude rotten in het vak zijn vastgelegd, maar ook de nieuwe generatie professionals. De tentoonstelling is een vervolg op de website Kleurrijk Welzijn. De foto’s zijn tot 1 november in Zwolle te bezichtigen in het stadhuis. Daarna reist de tentoonstelling ongeveer anderhalf jaar langs zestien grote en middelgrote steden.

Bezoekvrouwen
Eén van de geportretteerde welzijnswerkers, Loes van der Meer, werkte in Zwolle. In 2005 ontving zij een Appeltje van Oranje voor het project ‘Bezoekvrouwen’ van welzijnsorganisatie Travers.

Multiculturele buurt
Initiatiefnemers zijn het Oranje Fonds en het kennisinstituut MOVISIE. Zij startten in 2004 het project

‘De Multiculturele Buurt’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.