Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis Thuiszorg in zee met Assist om verliezen weg te werken

Orbis Thuiszorg uit Sittard en het landelijk opererende Assist willen vanaf januari 2011 intensief gaan samenwerken in de thuiszorg. Doel is te komen tot 'slimme en efficiënt georganiseerde zorg- en dienstverleningsprocessen', zo schrijven de organisaties. Orbis moet een miljoenenverlies wegwerken.
Orbis Thuiszorg in zee met Assist om verliezen weg te werken

Assist en Orbis Medisch en Zorgconcern werken al samen in de joint venture Orbis Huishoudelijke Hulp. Obris zal nu ook met Assist gaan samenwerken in AWBZ-thuiszorg.

Werkgelegenheid
De samenwerking krijgt gestalte in een gezamenlijke onderneming binnen Orbis Medisch en Zorgconcern. In de komende maanden krijgt het organisatiemodel daarvoor verder vorm. Orbis en Assist stellen dat er in die tijd ook ‘uitvoerig aandacht wordt besteed aan de eventuele consequenties voor de werkgelegenheid en de huidige formatieplaatsen’. Uitgangspunt is dat er geen gedwongen ontslagen vallen, zo melden de organisaties.

Ontslagen
De Limburgse radio- en tv-zender L1 meldt op haar website dat de thuiszorgdienst van het Orbis concern in Sittard-Geleen gaat reorganiseren. ‘De afgelopen jaren lag het verlies bij de thuiszorg tussen de vier en vijf miljoen euro. Dat moet worden weggewerkt. Bij de reorganisatie vallen geen gedwongen ontslagen. Wel verdwijnen er het komende jaar ongeveer dertig banen bij de thuiszorgdienst. De dienst gaat samenwerken met het bedrijf Assist zorg.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+welzijn op Twitter

Bron: Orbis/Assist, L1, foto:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.