Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis krijgt inspectie op bezoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat woensdag poolshoogte nemen bij Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard. De instelling wil honderden medewerkers op straat zetten om een dreigend miljoenenverlies het hoofd te bieden. Dat kan een risico vormen voor de kwaliteit van de zorg, schrijft minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag aan de Tweede Kamer.
Orbis krijgt inspectie op bezoek

De inspectie wil woensdag bekijken of het nodig is Orbis scherper in de gaten te gaan houden. Klink schrijft dat hij ook de financiële ontwikkelingen op de voet zal volgen. Bij Orbis is geen werk meer voor 550 medewerkers. Voor nog eens 150 werknemers moet een andere baan binnen het concern worden gevonden. Doet het bedrijf niets, dan hangt het dit jaar een verlies van 38 miljoen euro boven het hoofd.

Sociaal plan
Het ziekenhuis werd enkele maanden geleden geopend, maar verkeerde vrijwel meteen in grote financiële problemen. Eerder was al afgesproken dat personeel zou moeten afvloeien. Toen werd volgens de bonden gesproken over ongeveer 250 medewerkers. De bonden willen dat het ziekenhuis miljoenen op tafel legt voor een sociaal plan.De Tweede Kamer houdt waarschijnlijk volgende week een interpellatiedebat over de toestand bij Orbis.

Artikel: Orbis Zorgconcern Limburg ontslaat 700 mensen

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.