Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Or akkoord met verkoop Thuiszorg Groningen

De ondernemingsraad en cliëntenraad van Thuiszorg Groningen zijn akkoord gegaan met de verkoop van de organisatie aan TSN, onderdeel van schoonmaakconcern Asito. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het wachten is nu nog op groen licht van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.
Or akkoord met verkoop Thuiszorg Groningen

Kort na het bekend maken van de overnameplannen vorige maand gaf de ondernemingsraad al aan positief te staan tegenover de overname door TSN. Aanvankelijk had de or bezwaren tegen ieder vorm van overname omdat dat tot nieuwe onzekerheid kon leiden. Het ging financieel en bestuurlijk echter zo slecht bij Thuiszorg Groningen dat ook de ondernemingsraad geen andere uitkomst zag, aldus de krant.

Dienstjaren
Een van de zorgen van de or is of de nieuwe werkgever het aantal dienstjaren van de medewerkers wel meerekent. ‘We hebben er vertrouwen in dat we deze kwestie over kunnen laten aan de vakbonden’, schrijft de or.

Management
TSN heeft eerder laten weten de komende maanden te willen snijden in het personeelsbestand van het management en de ondersteunende diensten. Voor de zorgverleners en patiënten verandert er nagenoeg niets, verzekerde directeur Hans Kroeze van Asito Dienstengroep.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Dagblad van het Noorden/Foto: Koen Suyk

2 REACTIES

  1. ja dat is zo maar thuiszorg heeft zelf ook een poot huishoudelijk hulp, als dit niet op waarde ingeschat wordt ja dan krijgt men schoonmaaksters. Dat TSN zo te groot wordt ,daar maakt de NMA zich schijnbaar geen zorgen over, in sommige plaatsen is er maar een aanbieder. dat dat zomaar kan vind ik ook vreemd, maar goed waar bestaat zo´n Nederlandse mededinging autoriteit uit.
    vnl. politiek

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.