Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opvolgers voor Meavita in Den Haag en Groningen

De activiteiten van het failliete Meavita worden in Den Haag en Groningen voortgezet door andere organisaties. Het nieuwe HWW Zorg (Haagse Wijk- en Woonzorg) neemt de activiteiten en het personeel in Den Haag over. In Groningen neemt de nieuwe stichting Thuiszorg Groningen de taken over. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Opvolgers voor Meavita in Den Haag en Groningen

De voormalige Meavita-onderdelen in Den Haag en Groningen werden op 9 maart failliet verklaard. De curatoren hebben zowel in Groningen als in Den Haag op 13 maart een overeenkomst gesloten met de nieuwe stichtingen. Ze hebben de medewerkers aangeboden per direct in dienst te treden. Cliënten zijn ervan verzekerd dat zij de zorg of huishoudelijke hulp blijven ontvangen.

Het personeel houdt de bij Meavita opgebouwde diensttijd (anciënniteit) die bepalend is voor een eventuele wachtgeldregeling. Medewerkers die hun baan kwijtraken, kunnen gebruikmaken van het Mobiliteitscentrum Thuiszorg.

Subsidie
De nieuwe organisaties kunnen innovatieve AWBZ-zorgconcepten introduceren. Bijvoorbeeld door middel van een zorgconcept waarbij de behoefte van cliënten aan zorg in samenhang met dienstverlening in de buurt centraal staat. De nieuwe stichtingen kunnen voor de introductie van dergelijke innovatieve zorgconcepten een subsidieaanvraag bij VWS indienen.

Brief van staatssecretaris Bussemaker aan de Tweede Kamer

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.