Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Op lange termijn je werk goed (blijven) doen? ‘Dat kan alleen door te reflecteren’

Macht en onmacht, omgaan met weerstand en agressie, dat zijn belangrijke thema waar professionals die werkzaam zijn in het forensisch sociaal domein geregeld mee te maken krijgen. ‘Daarmee omgaan vraagt van hen het vermogen om op tijd te signaleren, te de-escaleren en waar nodig de rust te herstellen. Ruimte voor reflectie is dan essentieel’, vertelt Marie-José Geenen, mede-auteur van het boek ‘Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein’.
Foto: Wavebreakmedia / iStock

‘Ben jij op de hoogte van dit incident? Die vrouw die haar man in de fik had gestoken?, vraagt mijn gesprekspartner. Ik antwoord dat ik wel wat heb gehoord, maar dat ik het fijne er niet van weet. Mijn gesprekspartner begint te vertellen over hoe haar directe collega’s betrokken zijn geraakt bij dit gruwelijke misdrijf. De betreffende vrouw was bekend bij de hulpverlening en het ging al lange tijd niet goed met haar. Ze was

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.