Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ongeschoolde uitzendkrachten in thuiszorg geen incident’

Ongediplomeerde uitzendkrachten die medicijnen uitdelen in de thuiszorg, zijn geen incidenten. Dat heeft de Beroepsvereniging voor zorgprofessionals V&VN laten weten in een uitzending van EenVandaag. ‘Wij krijgen regelmatig signalen over uitzendkrachten of laaggeschoolden die taken uitvoeren waar zij niet de juiste opleiding voor hebben’, aldus Monique Roedoe van de V&VN.
'Ongeschoolde uitzendkrachten in thuiszorg geen incident'

De organisatie voor zorgondernemers ActiZ is het daarmee oneens. ‘Er zal ongetwijfeld iets niet goed gaan, maar ik ben het oneens met de stelling dat het veel vaker gebeurt’, aldus Aad Koster in het programma.

EenVandaag kreeg veel reacties naar aanleiding van de undercoveractie in de thuiszorg. Daarbij ging een journalist als uitzendkracht in de thuiszorg aan het werk. Zij moest medicijnen uitdelen en wonden behandelen, zonder daarvoor gediplomeerd te zijn.

Bekijk hier het vervolg:

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

sitestat

Bron: EenVandaag

1 REACTIE

  1. Ik ben het met Renske Leiten eens, maak het bedrijf er verantwoordelijk voor, dus de bestuurder, het beleid kan ook door de ondernemingsraad getoetst worden.
    en de wet BIG geldt hiervoor ,verder horen mensen van een uitzend bureau niet in de zorg thuis, agz er nog steeds een te kort aan personeel is moeten ondernemingen meer personeel aannemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.