Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa stelt AWBZ-beleidsregels 2014 vast

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de AWBZ-beleidsregels voor 2014 vastgesteld. Dit biedt zorgaanbieders en zorgkantoren de gelegenheid om tijdig te starten met het zorginkooptraject.
NZa stelt AWBZ-beleidsregels 2014 vast


Instellingen die deelnemen aan het ‘Experiment regelarme instellingen’ krijgen een jaar langer de tijd om hun experiment uit te voeren. Dat is een van de gewijzigde beleidsregels voor 2014, zo meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Zorginfrastructuur

In een toelichting noemt de NZa onder meer dat zorgaanbieders die vanaf 1 juli 2013 nieuwe projecten voor de zorginfrastructuur op willen starten, dat zelf moeten betalen. Met de regeling zorginfrastructuur krijgen zorginstellingen kosten vergoed waardoor mensen langer thuis kunnen wonen. Deze regeling vervalt definitief per 1 januari 2015.Zelfstandig


Volgend jaar is er ook opnieuw 500.000 euro beschikbaar per zorgkantoorregio om ZZP’ers te contracteren. Er is onderzoek gedaan naar de hoogte van de overheadskosten van zelfstandige zorgverleners, maar de resultaten hebben geen aanleiding gegeven om tot een afwijkend maximum tarief voor ZZP’ers te komen.

De toelichting op alle wijzigingen in de AWBZ-beleidsregels per 2014 is hier te downloaden >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.