Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVMW wil leden van Phorza overnemen

De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers (NVMW) ziet graag dat de leden van Phorza lid worden van de NVMW. Phorza, de beroepsvereniging voor sociaal agogen wordt per 1 januari opgeheven.
NVMW wil leden van Phorza overnemen

Phorza-leden die bij een beroepsvereniging willen blijven kunnen bij de NVMW terecht voor ondersteuning, advies en informatieuitwisseling met vakgenoten. Projecten die gezamenlijk door de beroepsorganisatis zijn opgezet zullen worden voortgezet door de NVMW.

Jeugdzorg
Voor Phorza-leden in de jeugdzorg heeft de NVMW het Platform Jeugdzorg opgericht. De vereniging behartigt de belangen van deze groep door te mee te doen in stuurgroepen van het Ministerie van VWS over professionalisering van de jeugdzorg. ‘De leden van de beroepsvereniging zijn nodig voor een goede inbreng vanuit de achterban’, aldus de NVMW.

Draagkracht
Het bestuur van Phorza liet in augustus weten de vereniging op te heffen. Het bestuur vindt dat er te weinig draagvlak is om alle taken voor de ‘inhoudelijke beroepsbelangenbehartiging en professionalisering’ uit voeren. De vereniging met zo’n duizend leden groeide te weinig. De loskoppeling van het beroepsregister – Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers – en de beroepsvereniging zou hiervan een belangrijke oorzaak zijn.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op twitter

Bron: NVMW

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.