Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 opent meldpunt onderbezetting zorg

De beroepsorganisatie van verpleegkundigen NU'91 heeft ook deze zomer op internet een meldpunt geopend waarop verplegend personeel melding kan maken van problemen door onderbezetting in de zomervakantie. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.
NU'91 opent meldpunt onderbezetting zorg

Volgens de organisatie leverden de meldingen van vorig jaar op www.nu91.nl een concreet beeld op van ‘de soms schrijnende situaties waarin de zorg en haar medewerkers, patiënten en cliënten verzeild raken tijdens de zomerperiode.’

Laag geschoolden
 In veel gevallen moest hetzelfde werk in de zomer met minder mensen worden gedaan omdat personeel vakantie opneemt. Als vakantiegangers al vervangen werden, was dat vaak door te laag geschoolden of te onervaren krachten. De druk op de vaste medewerkers nam daardoor alleen maar toe.

Voorkomen

NU’91 heeft over het probleem gesproken met werkgeversorganisaties en de politiek. Volgens de organisatie waren alle gesprekspartners het erover eens dat onderbezetting in de zomerperiode voorkomen moet worden, maar concrete afspraken konden niet worden gemaakt. Daarom vraagt de bond aan verpleegkundigen en verzorgenden ook dit jaar te melden hoe de bezetting op de afdeling of in de instelling dit jaar in de zomer is geregeld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Dick Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.