Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa: overname Meavita onder voorbehoud

Overrname van Meavita Hulp Den Haag door Thuiszorg Service Nederland is nog niet formeel afgerond. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) moet de overname nog inhoudelijk beoordelen en toestemming geven.
NMa: overname Meavita onder voorbehoud

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) staat nu onder voorbehoud de overname door Thuiszorg Service Nederland Holding BV, onderdeel van Asito, toe. De NMa heeft een spoedbesluit hierover genomen om de continuïteit van het werk en de zorg te garanderen en de onzekerheid weg te nemen.

Bedreigd
Het voortbestaan van Meavita Hulp Den Haag werd vorige maand bedreigd door faillissement. Daarvan zouden ruim 1.500 medewerkers en 7.000 cliënten de dupe worden. Thuiszorg Service Nederland, dochter van schoonmaakgigant Asito, sprong in het gat door het Haagse deel van Meavita Hulp over te nemen.

Uitzondering
Gewoonlijk kunnen ondernemingen pas een overname tot stand brengen als de NMa hiervoor toestemming heeft gegeven na een inhoudelijke beoordeling. Gezien de acute dreiging van faillissement van Meavita Hulp Den Haag, maakt de NMa een uitzondering. De NMa benadrukt echter dat zij nog wel een inhoudelijk oordeel zal vellen over de toelaatbaarheid van de overname: ‘Deze toestemming onder voorbehoud loopt daar op geen enkele wijze op vooruit.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: NMa

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.