Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe richtlijn zorgt dat de (overbelaste) mantelzorger niet vergeten wordt

Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hebben vaak onvoldoende aandacht voor de mantelzorger. En dat terwijl mantelzorgers steeds meer op hun bordje krijgen en steeds vaker met overbelasting te maken krijgen. De recent gepubliceerde Richtlijn Mantelzorg moet ervoor zorgen dat mantelzorgers wél de systematische aandacht krijgen die zij nodig hebben.
mantelzorger overbelast
Foto: Alexander Raths / stock.adobe.com
Premium

De Richtlijn Mantelzorg is een initiatief van V&VN en werd ontwikkeld door de afdeling IQ Healthcare van het Radboudumc (in samenwerking met UMC Utrecht en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en met financiering van ZonMw). ‘Er bestond eigenlijk nog geen richtlijn voor (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten op het gebied van mantelzorg, terwijl het een heel belangrijke discipline is voor hen. Zij hebben bijna altijd met mantelzorgers te maken’, vertelt Maud Heinen, senior onderzoeker

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.