Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monitor verzamelt ervaringen met nieuwe Jeugdwet

Jongeren die gebruik maken van jeugdhulp, en hun ouders, kunnen zelf het beste aangeven hoe zij de nieuwe Jeugdwet ervaren. Dat vinden verschillende belangenorganisaties voor cliënten. De organisaties hebben hiertoe de 'Monitor Transitie Jeugd' in het leven geroepen.
Jongeren die gebruik maken van jeugdhulp
Jongeren die gebruik maken van jeugdhulp

Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet aan het begin van dit jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van alle vormen van jeugdhulp. De belangenorganisaties LOC, Ieder(in), Landelijk Platform GGz, MEE Nederland, Zorgbelang en Uw Ouderplatform willen de onbedoelde negatieve effecten en knelpunten bij de uitvoering van de nieuwe wet verzamelen met de ‘Monitor Transitie Jeugd‘. Vanuit cliëntperspectief willen de belangenorganisaties mogelijke oplossingen aandragen. De monitor loopt in 2015 en 2016.

De overheid heeft in 2015 de zorg voor jeugd onder gebracht bij de gemeenten. Lees meer over de transitie in het dossier over de nieuwe Jeugdwet >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.