Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep: ‘Sociale agenda mag niet stil komen te liggen’

Het werk aan een sterke sociale agenda mag niet stil komen te liggen door de val van het kabinet, vindt de MOgroep W&MD. De werkgeversorganisatie gaat ervan uit dat de lopende zaken voortvarend en vakkundig zullen worden voortgezet door de bewindslieden van het demissionaire rompkabinet en houdt hierover contact met de betrokken ministeries.
MOgroep: ‘Sociale agenda mag niet stil komen te liggen’

‘We roepen de minister die het Wmo-beleid gaat overnemen, waarschijnlijk minister Klink, op om Welzijn Nieuwe Stijl zoals Jet Bussemaker dat in gang heeft gezet, voort te zetten’, zegt Ineke Smidt, voorzitter bestuur van MOgroep W&MD. Om de AWBZ betaalbaar te houden, moeten de burgers geactiveerd en gestimuleerd worden om zelf hun leven op orde te krijgen, stelt Smidt.  ‘Dat kan alleen met behulp van structureel preventief welzijnsbeleid in de wijken, uitgevoerd door goed toegeruste en goed opgeleide professionals.’

Terugval
Het programma Vroeg- en voorschoolse educatie, voor kinderen met taal- of gedragsachterstand, van oud-secretaris Dijksma mag volgens de MOgroep W&MD niet stil komen te liggen. ‘Ook het krachtwijkenbeleid begon vruchten af te werpen. Het vertrouwen van burgers in juist die wijken mag niet beschaamd worden. Terugval zou onacceptabel zijn’, aldus Smidt. 

Bezuinigingen
De werkgeversorganisatie stelt: rompkabinet of niet, de politieke partijen moeten voorkomen dat onverschilligheid ten aanzien van sociaal minder sterke buurten en burgers, of ondoordachte bezuinigingen uitmonden in armoede, schooluitval, verwaarloosde wijken, overlast en uiteindelijk hogere (AWBZ)-kosten.

Lees ook: Belangenorganisaties: ‘Val kabinet ongelukkig’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: MOgroep/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.