Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk 2000 ontslagen in Twentse thuiszorg

Vijftienhonderd tot tweeduizend thuiszorgmedewerkers in Twente verliezen eind dit jaar hun baan. Dit verwacht vakbond Abvakabo FNV op grond van gesprekken met verschillende thuiszorginstellingen in Twente.
Mogelijk 2000 ontslagen in Twentse thuiszorg

Carint Reggeland (Hengelo) zou 620 mensen moeten ontslaan. Thuiszorg Noord West Twente (Almelo) spreekt van 450 tot 500 dreigende ontslagen. Ook Livio in Enschede ziet zich gedwongen tot een groot aantal ontslagen. Abvakabo FNV verwacht dat uiteindelijk zo’n vijftienhonderd tot tweeduizend medewerkers in de thuiszorg hun baan verliezen.

Niet kostendekkend
Het verlies aan arbeidsplaatsen is een direct gevolg van de weigering van de veertien Twentse gemeenten om een kostendekkend tarief te betalen voor thuiszorg, stelt de vakbond. Met uitzondering van Hengelo willen gemeenten maximaal negentien euro betalen. Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers bleek eerder dat een kostendekkend tarief minimaal 2,50 euro hoger ligt.

Laagste prijs
De thuiszorgaanbieders hebben tijdens de laatste aanbestedingsronde alleen ingeschreven tegen kostendekkende tarieven. Volgens Abvakabo FNV hanteren de Twentse gemeenten ‘de laagste prijs van Nederland’. Dit betekent dat de instellingen niet voldoende werk meer hebben voor het huidige personeel. Volgens Jan Kramer, bestuurder van Abvakabo FNV zijn niet alleen medewerkers de dupe, hij voorspelt ook een achteruitgang van de kwaliteit van de zorg.

Link: Abvakabo FNV, Tweeduizend medewerkers ontslagen bij thuiszorg Twente

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.